טיפים לחיזוק השיער
אם נחשוב על כך לעומק, נגלה, כי, במרבית הפעמים, כאשר אנחנו פוגשים אדם (בעיקר – אישה) לראשונה, הרושם הראשוני אותו אנחנו מקבלים, מתבסס, במידה רבה, על הילת השיער העוטפת את הפנים. כך שגם אם אנחנו לא חושבים על כך באופן מודע ומעמיק, לשיער חשיבות רבה ביצירת המראה הכולל שלנו. שיער דליל, שיער שאינו מטופח, מעטה קשקשים על כתף החולצה וכד’, כולם עלולים לפגוע באותו רושם שאנחנו מנסים, באופן טבעי להשיג, ולכן, הטיפול בשיער וחיזוקו מעסיקים אינספור אתרי אינטרנט נשיים וגם גבריים. אם נתחיל מהבסיס (ואנחנו תכף נתחיל, תסמכו עלינו!) נגלה כי, כמו כל דבר, גם שיער בריא וחזק, מתחיל בתזונה נכונה ובאורח חיים בריא. אבל בואו לא נקדים את המאוחר. אספנו עבורכם מספר טיפים שמטרתם חיזוק השיער.
הקפידו על תזונה נכונה
הבטחנו לכם להתחיל מלמטה, מהבסיס הבסיסי ביותר, אז, כמובן שמדובר בתזונה. כאן, נוכל לתת לכם מספר טיפים שמטרת כולם היא חיזוק השיער. הראשון בהם, הוא הפחתה של סוכר וקמח לבנים (מעובדים). הסיבה לכך פשוטה ביותר, קמח לבן וסוכר לבן מונעים ספיגה מרבית של הוויטמינים בגוף, ולכן, משפיעים גם על השיער, קצב צמיחתו וחוזקו. בנוסף, מומלץ להימנע ממשקאות המכילים קפאין בכמות רבה, מאחר וקפאין בכמות גדולה עלול לגרום לפגיעה ברמת ויטמיני ה-B בגוף, שמשפיעים, בין שאר הדברים, על השיער.
אז מה כן מומלץ?
בנוסף לאבץ, אותו ניתן למצוא באגוזי ברזיל, בגרעיני דלעת ובשקדים, מומלץ לאכול ירקות שורש (גזר, בטטה, סלק, שורש סלרי וכד’) המכילים רכיבים תזונתיים המחזקים את השיער.
הסתכלו על העולם כשהוא “הפוך”
אם אתם מתרגלים יוגה, אתם בטח מכירים את התחושה המרעננת שזורמת בגוף לאחר העמידה על הראש או עמידת ידיים. נכון, התנוחות הללו אינן מיועדות במיוחד לצורך חיזוק השיער, אבל, כפועל יוצא מהן, זורם דם רב יותר לקרקפת, וזה אחד מהדברים שלו זקוק שיער לצורך חיזוקו – זרימת דם מסיבית לאזור. במדינות כמו הודו, למשל, שבה מתרגלים התושבים יוגה באופן יומיומי, עמידה על הראש פעם ביום למשך כחמש דקות, היא עניין שבשגרה. אצלנו, עם פחות חשיפה לעניין היוגה, תוכלו לתרגל את התנוחות האלה במסגרת תרגול יוגה, או, אפילו, אם אתם מתקשים בכך בתחילה, להנמיך את הראש מתחת לגובה הלב (במצב של שכיבה או ישיבה) כדי להזרים דם רב יותר לאזור הקרקפת.
הקפידו לגזור את קצוות השיער
קשה לנו לגזור את קצות השיער, גם אם הם מפוצלים, “שרופים” או חסרי חיים.קשה לנו להיפרד מס”מ או שניים, שגורמים לשיער שלנו להיראות ארוך יותר אבל, באופן פרדוקסאלי (האמת? פחות פרדוקסאלי ממה שנראה במבט ראשון) שיער קצר יותר = שיער בריא יותר. כעת, נחשוב על ההיגיון שמאחורי העניים – ככל שאורכו של השיער רב יותר, כך הוא דורש מהגוף רכיבים חיוניים רבים יותר, שנאלצים להתפזר ולהגיע לכל אורכה של שערה ארוכה יותר. ההמלצה שלנו כאן היא לגזור את קצות השיער בכל חודש וחצי – חודשיים, שבועות, ומינימום אחד לשלושה חודשים.
בחרו את חומרי טיפוח השיער שלכם בקפידה
רוב מוצרי הטיפוח כיום כוללים שני רכיבים השנויים במחלוקת. רכיבים אלה, תפקידם להעניק לתכשיר הטיפוח את יכולת ההקצפה שלוו. שני החומרים הם ALS (אמוניום לאורט סולפאט) ו- SLS (סודיום לאוריאל סולפאט) שהינם חומרי ניקוי עצמתיים, שמטרתם המקורית היא המסת שומנים וניקוי בתחומי התעשייה. פגיעתם של חומרים אלה מתבטאת בייבוש השערה וזקיקה, מה שהופך את השיער למפוצל ושברירי ומייבש את הקרקפת.
כאן, בוודאי תשאלו – אם הם כל כך גרועים, מדוע הם בכלל נכללים הספונים ובסוגי השמפו השונים? התשובה לכך פשוטה – אנחנו תופשים כסבון / שמפו טוב מוצר טואלטיקה שמקציף, זה נותן לנו את התחושה שמוצר הטיפוח ממלא את תפקידו ומנקה את השיער או הגוף באופן יעיל יותר ממוצר שאינו מקציף. אבל, לחריפותם של המוצרים האלה יש גם מחיר, וחוזקו של השיער הוא אחד מהנפוצים. בשל המודעות הגוברת והולכת לנושא, כיום, מרבית החברות מייצרות סבונים וסוגי שמפו שונים שהם נטולי SLS ו-ALS.